ua en ru

Мінрегіон у 2013 р. узгодив інфраструктурних та енергетичних проектів на 58 млрд грн

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ за останній рік розглянуто, проведено експертизу та узгоджено 41 проект загальною вартістю 58 млрд грн на будівництво об'єктів транспортної інфраструктури та енергетики. Про це заявив міністр регіональногорозвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, повідомляє прес-служба Кабміну.

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ за останній рік розглянуто, проведено експертизу та узгоджено 41 проект загальною вартістю 58 млрд грн на будівництво об'єктів транспортної інфраструктури та енергетики. Про це заявив міністр регіональногорозвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник (на фото), повідомляє прес-служба Кабміну.

Він також зазначив, що міністерством опрацьовуються проекти будівництва, що будуть реалізовуватися в рамках підготовки до проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи2015 року з баскетболу.

"Вже підготовлено до затвердження 16 проектів вартістю 5,9 млрд грн. За наслідкомпроведеної експертизи та розгляду міністерством заявлена вартість по зазначених проектах знижена на 11 млрд грн або на 16%", - сказав міністр.

За його словами, основою реалізації цих та інших проектів повинно стати державно-приватне партнерство, а джерелом фінансування - вітчизняні та іноземні інвестиції, кредитні ресурси, а також кошти, передбачені державною програмою активізації економіки.

"Міністерство, розуміючи складність економічної ситуації, ще з початку року розгорнуло роботу по залученню коштів на засадах державно-приватного партнерства у житлово-комунальну сферу. Наразі у 14 містах 12-ти областей України завершується реалізація проекту Світового банку "Розвиток міської інфраструктури" вартістю 140 млн. дол. щодо модернізації систем водопостачання та водовідведення", - підкреслив міністр.

Він додав: "У 2014 р. розпочнеться реалізація ще низки проектів загальною вартістю понад 15 млрд грн практично у всіх сферах ЖКГ, суттєвою складовою яких є будівельні роботи".