ua en ru

Мінрегіон розробляє систему своєчасного реагування на аварійні ситуації, - Близнюк

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) розробляє систему своєчасного реагування на аварійні ситуації, які будуть виникати в період опалювального сезону. Про це заявив голова Мінрегіону Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі плани, які ми намічали по підготовці до зими, ми виконали. Я можу констатувати, що країна готова до опалювального сезону з урахуванням тої проблематики яка є - це наші мережі, які більше як на 50 % зношені. Проблеми будуть виникати і на рівні регіонів, і на рівні міст. Тому саме головне, ми повинні відбудувати систему, яка б своєчасно реагувала на ті негаразди, які будуть", - сказав Близнюк.

За його словами, для сприяння місцевій владі у вирішенні прогнозованих проблем утворена і працює міжвідомча робоча група з питань підготовки до забезпечення сталого проходження опалювального періоду. Міністр зазначив, що ефективність роботи органів місцевого самоврядування буде оцінюватися не за наявністю аварійних ситуацій, а за швидкістю їх ліквідації.

Читайте також: В Україні на сьогоднішній день повністю сформовано паливний ресурс для проходження опалювального сезону, - Бойко