ua en ru

Мінрегіон очікує в 2013 скасування дозволів на перепланування без знесення несучих стін

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує скасувати отримання всіх дозволів для проведення перепланування квартир без знесення несучих стін.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує скасувати отримання всіх дозволів для проведення перепланування квартир без знесення несучих стін. Про це заявив заступник міністра Дмитро Ісаєнко в ході бізнес-форуму "Україна і партнери", передає кореспондент РБК-Україна.

"Плануємо найближчим часом внести законопроект, який скасує такий вид будівництва, як перепланування. Не буде ніяких дозволів. Якщо ж необхідно зносити несучі стіни, то це вже не перепланування, а капремонт", - сказав Ісаєнко.

Ісаєнко зазначив, що в разі перепланування, що не передбачає знесення капітальних стін, "не потрібно буде брати ніяких дозволів, не потрібен буде введення в експлуатацію, не потрібно брати дозвіл на будівництво, оформляти паспорт в БТІ".
Він також зазначив, що не потрібно буде вносити зміни до техпаспорт квартири у разі її продажу, так як техпаспорт містить інформацію про несучих стінах та інші необхідні характеристики.

Ісаєнко сказав, що цей законопроект вже переданий на розгляд Кабінету міністрів України. "Думаю, що до Верховної Ради він потрапить тижнів через два. Все це буде прийнято в цьому році".

Читайте також: Мінрегіон пропонує скасувати спецдозволу на перепланування квартир, якщо вона не зачіпає несучі конструкції.