ua en ru

Мінрегіон доручив місцевій владі підготувати звіти про стан обладнання лічильниками підприємств ТКЕ

Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Олександр Аліпов просить місцеву владу підготуватися до розширеного засідання Кабінету міністрів, яке відбудеться в кінці серпня поточного року, і бути готовими відзвітувати перед урядом про стан обладнання лічильниками підприємств комунальної теплоенергетики, а також про стан готовності енергетичного аудиту, який сьогодні підготували тільки чверть підприємств житлово-комунальної сфери. Про це Аліпов повідомив на сьогоднішній селекторній нараді з керівництвом місцевої влади, передає кореспондент РБК-Україна.

"Були завдання, які ставилися урядом і Президентом України щодо обладнання підприємств комунальної теплоенергетики технологічними засобами обліку. Тобто перед початком опалювального періоду ми повинні забезпечити облік всієї тепловій енергії, яка відпускається споживачам. У нас цей показник в середньому по Україні складає 70%", - нагадав Аліпов.

За його словами, повністю на сьогодні оснащені засобами обліку підприємства комунальної теплоенергетики у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Рівненській і Харківській областях, проте є і штрафники. "Найнижчі відсотки забезпечення засобами обліку у Луганській області - 23%, Чернівецькій - 28, Київській - 28%, місті Києві - 30%, в місті Севастополі - 13%", - сказав перший заступник міністра. У зв'язку з цим він попросив своїх колег у регіонах "зробити так, щоб не пізніше за 1 вересень ми змогли завершити процес оснащення технологічним обліком всіх наших підприємств".

Крім того він повідомив, що на сьогодні з поставленим вищим керівництвом країни завданням підготувати енергетичний аудит впоралися тільки 111 підприємств, що складає чверть всіх підприємств галузі. "Я хочу звернутися до всіх, хто в цьому процесі відстає, а це Вінницька, Львівська, Сумська області, Київ. Тут є у нас питання до аудиту. Хочу до вас довести, що на кінець серпня заплановано розширене засідання Кабміну, на якому розглядатимуться всі ці питання щодо підготовки до зими і по виконанню всіх завдань, які ставив уряд перед підприємствами, тому треба готуватися до звіту по всіх цих питаннях", - сказав чиновник.

Зазначимо, голова Мінрегіону Анатолій Близнюк заявив, що місцева влада не повинна розраховувати на автоматичне виділення коштів для компенсації різниці в тарифах.