ua en ru

Мінрегіон: Станом на 1 червня у 27 регіонів України на реалізацію програми "Доступне житло" перераховано 30 млн грн

На реалізацію програми "Доступне житло" станом на 1 червня в регіони України з державного бюджету перераховано 30 млн грн. Про це на сьогоднішній селекторній нараді Мінрегіону з українськими регіонами повідомив заступник міністра регіонального розвитку, житлово-комунального господарства і будівництва Дмитро Ісаєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 1 червня в регіони з бюджету перераховано 30 млн грн по розподілу, який було затверджено міністерством. Але на сьогоднішній день з 27 регіонів ми маємо 17, які повністю сформували мережу. Тобто, є головний розпорядник, розпорядник другого ступеня і одержувач коштів. Але є у нас регіони, в яких ця робота не закінчена. Це Крим, Вінниця, Дніпропетровськ, Луганськ, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Черкаси і місто Севастополь. Я попрошу людей, які відповідають за це, в терміновому порядку підписати договори з отримувачами коштів і повністю сформувати мережу", - сказав заступник міністра.

За його словами, на сьогоднішній день при кількості 5 тис. охочих отримати кредит за програмою "Доступне житло" є тільки 3 тис. 311 квартир.

Ісаєнко висловив надію, що на завтрашній нараді, присвяченій даній тематиці виявиться, що кількість квартир під цю програму наближається до 4 тис., і додав: "На сьогодні ми маємо ситуацію, коли у Вінницькій області ми не маємо жодної квартири, але маємо 140 охочих, а в таких регіонах, як Миколаїв, де кількість громадян, які бажають взяти участь в програмі, - 0, Одеса - 0, Чернівецька, Чернігівська області - 0, Закарпатська - 0".

Він зазначив також що компанія "Київміськбуд", яка має досвід роботи з клієнтами в такому форматі, може проконсультувати фахівців з регіонів і пояснити, що повинен зробити житель регіону, щоб отримати кредит.

Нагадаємо, Мінрегіон проситиме передбачити 2 млрд грн для програми "Доступне житло" в 2013 р.