ua en ru

Мінрегіон очікує ратифікацію угоди з ЄІБ на 400 млн євро

Мінрегіон очікує ратифікацію угоди з ЄІБ на 400 млн євро Фото: ЄІБ

Фінансування призначене для програми розвитку муніципальної інфраструктури України

"Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України" (Мінрегіон) чекає ратифікації угоди з "Європейським інвестиційним банком" (ЄІБ) про виділення 400 млн євро для реалізації проекту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України", яка була підписана в липні цього року. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону з посиланням на слова заступника міністра з питань європейської інтеграції Романа Чуприненко .

Чуприненко зазначив, що угода дозволить поліпшити якість послуг для населення і модернізувати застаріле обладнання для постачання тепла і води, 80% якого нині в незадовільному стані. Проект буде охоплювати такі напрями, як теплопостачання, водопостачання, водовідведення, енергоефективність будівель, зовнішнє освітлення населених пунктів та поводження з побутовими відходами.

За словами Чуприненко, "Мінрегіон" продовжує співпрацю з різноманітними інституціями ЄС та світовими організаціями з питань енергоефективності та енергозбереження, а також адаптує законодавство України в цій сфері під вимоги Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна запросила Швеції долучитися до створення Фонду енергоефективності.