ua en ru

Мінрегіон очікує продовження розгляду в Раді концепції державної регіональної політики в січні

Мінрегіон очікує продовження розгляду в Раді концепції державної регіональної політики в січні

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України очікує продовження розгляду у Верховній Раді концепції державної регіональної політики в січні 2015 року. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода, передає прес-служба відомства.

"Прийняття цього закону дасть можливість створити комплексну систему органів, установ, документів, визначити повноваження суб'єктів у сфері регіональної політики, що створить передумови для запуску сучасних механізмів у процесі формування та реалізації нової державної регіональної політики. Це у свою чергу стане значним поштовхом до прозорого залучення європейських інвестицій у розвиток територій, а також буде стимулювати регіони до саморозвитку. Важливо також підкреслити, що законопроект пройшов фахову експертизу і отримав підтримку з боку інститутів і фахівців представництва Європейської комісії в Україні", - сказав Негода.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 79-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин".