ua en ru

Мінрегіон має намір зменшити вартість "Повітряного експресу" на 20%

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає можливості зменшення вартості будівництва "Повітряного експресу" приблизно на 20%

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає можливості зменшення вартості будівництва "Повітряного експресу" приблизно на 20%. Про це заявив заступник голови Мінрегіон Дмитра Ісаєнка, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Ісаєнко зазначив, що станом на січень 2014 р. загальна кошторисна вартість проекту "Повітряний експрес" складала 3 млрд 222,6 млн грн, крім того, вартість рухомого складу (4 поїзди) - 510,7 млн грн.

За його словами, сьогодні є перспектива приступити до будівництва проекту і прискорити строки його реалізації, які попередньо складають 28 місяців.

Ісаєнко повідомив, що за дорученням віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана попередньо було розглянуто низку проектних рішень щодо мінімізації витрат і здешевлення проекту в цілому.

"Розглядається, зокрема, можливість заміни технічного рішення з будівництва підземного тунелю та залізничного терміналу біля терміналу D аеропорту на наземну естакаду та криту платформу у вигляді "тубуса", захищену екранованою сіткою", - повідомив заступник міністра.

Також, за його словами, розглядається питання заміни будівництва чотирьохповерхового залізничного терміналу з тунелем для прибуття пасажирів в районі термінала D аеропорту на двоповерховий комплекс.

Як зазначив Ісаєнко, ці та інші технічні рішення дозволять, окрім скорочення терміну реалізації проекту, зменшити вартість будівництва приблизно на 20%.

Замовник будівництва - ДП "Держінвестпроект" за участю Мінрегіону підготує та винесе на розгляд уряду пропозицію щодо поділення проекту будівництва "Повітряного експресу" на дві черги, що дозволить не зупиняючи реалізацію проекту здійснити його корегування з метою зменшення вартості.