ua en ru

Мінрегіон та ЄБРР готують проект з модернізації інфраструктури Донецької обл. вартістю 31 млн дол., - Темник

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готують до впровадження проект "Модернізація інфраструктури теплопостачання у Донецькій області". Про це у Черкасах заявив глава МінЖКГ Геннадій Темник, передає його прес-служба.

За його словами, до проекту залучено 15 міст Донецької області (Краматорськ, Дружківка, Дзержинськ, Єнакієве, Слов'янськ, Шахтарськ, Ясинувате, Волноваха, Дебальцеве, Димитров, Кіровськ, Жданівка, Красний Лиман, Торез, Новоазовськ).

Загальна вартість проекту складає 31 млн дол.

За словами Темника, мета проекту - зниження споживання енергоресурсів до 30% за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій.

Крім того, Мінрегіон спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) впроваджує програму "Демо-Україна" на суму 10 млн євро, які підуть на демонстраційні енергоефективні проекти у секторі теплопостачання.

Для участі у програмі відібрано десять міст-партнерів: Донецьк, Івано-Франківськ, Вінниця, Житомир, Кам'янець-Подільський, Київ, Олександрія, Кривий Ріг, Полтава, Сєвєродонецьк.

"Зараз міста Житомир і Київ отримали місцеві гарантії від Мінфіну. Кам'янець-Подільський, Івано-Франківськ, Донецьк, Сєвєродонецьк, Кривий Ріг, Олександрія, Київ та Полтава знаходяться в процесі отримання місцевих гарантій. 15 жовтня цього року відбулося підписання фінансової угоди для впровадження проекту в Житомирі та Вінниці", - повідомив Темник.

За його словами, серед найбільш активних областей України щодо впровадження проектів міжнародних фінансових організацій є Дніпропетровська, Донецька та Івано-Франківська області.