ua en ru

Мінрегіон готується до проведення низки кадрових конкурсів

Мінрегіон готується до проведення низки кадрових конкурсів Фото: Максим Малашкін

Також відповідно до нового закону вводиться посада держсекретаря

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) України проведуть відкриті кадрові конкурси на вакантні посади.Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України - керівник апарату Максим Малашкін в ефірі телеканалу "Київ".

"Ми створимо нові укрупнені департаменти, орієнтовані на цілісні напрями державної політики та секретаріат, який буде забезпечувати функціонування відомства. Також буде проведено скорочення посад. Але, навіть зменшення чисельності не дозволяє нам повної мірою покрити необхідний фонд оплати праці. Ми розраховуємо на перерозподіл коштів з інших державний програм та на підтримку ЄС", - зазначив заступник міністра


Як зазначається, у Мінрегіоні триває процес реорганізації.

"Ще одним нововведенням Закону України "Про державну службу" є служба управління персоналом, яка забезпечить підготовку, навчання та добір кадрів. Тобто комплексний захід який має забезпечити якісну роботу людей", - пояснив він.

Також Малашкін нагадав, що відповідно до нового закону вводиться посада державного секретаря, який стає єдиним керівником державної служби.

"Наразі, до 1 січня 2017 року або до проведення конкурсу, функцію державного секретаря виконує керівник апарату. Державний секретар буде підзвітний та підконтрольний міністру", - констатував Малашкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося. що області подають проекти регіонального розвитку із запізненням.