ua en ru

Мінрегіон готується до погашення 2,8 млрд грн боргу за тепло перед "Нафтогазом" векселями, - Темник

Мінрегіон веде роботу з погашення заборгованості за різницю в тарифах за подачу теплоенергії в розмірі 2 млрд 850 млн грн, що накопичилася до 1 січня 2013 р., фінансовими векселями. Про це в ході селекторної наради під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула з головами областей України повідомив міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Затверджено постанова уряду від 26 вересня №720 про встановлення граничного обсягу виділення видачі фінансових казначейських векселів для погашення заборгованості за різницю в тарифах та теплову енергію, яка утворилася станом на 1 січня 2013 р. в обсязі 2 млрд 850 млн грн. На виконання пункту 3 цієї постанови, наказом Мінрегіону затверджені зразки форми довіреності та договору для проведення розрахунків за природний газ та застосування фінансових казначейських векселів", - сказав Темник.

За його словами, раніше затверджені форми були направлені для ознайомлення в регіони, повністю підготовлені і підписані а на даний момент "узгоджується питання щодо підписання договорів з НАК "Нафтогаз Україна".

"Поки що погоджуйте обсяги з різниці в тарифах по втратах і заборгованості за використаний природний газ у відповідності з затвердженим графіком як з НАКом там і з міністерством. Це щодо різниці в тарифах, яка вже є у нас станом на 2013 р. Не чекайте тільки субвенцій з державного бюджету, або векселів для погашення заборгованості, працюйте професійно, проведіть всі необхідні заходи для забезпечення своєчасних розрахунків підприємств теплопостачання за спожитий природний газ", - також сказав Темник, звертаючись до голів облдержадміністрацій.