ua en ru

Мінпромполітики України розробило концепцію реформування хімічної галузі

Міністерство промислової політики України розробило концепцію реформування хімічної галузі. Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на міністра промислової політики Дмитра Колєснікова.

На переконання міністра, хімічна галузь на сьогодні потребує реформування, насамперед шляхом інноваційно-інвестиційної політики. "Інвестиційна діяльність - надзвичайно важлива складова успішного розвитку хімічної галузі. Ми повинні прийняти важливі рішення для підвищення інвестиційної привабливості хімічної галузі України, для того, щоб власники продовжували вкладати кошти у власне виробництво", - наголосив Д.Колєсніков.

Концепція розроблена за принципом державно-приватного партнерства, фінансового та адміністративно-регулятивного сприяння з боку держави.

За прогнозами експертів, реалізація державної цільової економічної програми розвитку та реформування хімічної галузі України на 2011-2022 рр. дозволить збільшити частку продукції хімічного комплексу в загальному випуску продукції переробної промисловості до 8-9%, стабілізувати середньорічний темп приросту товарного виробництва на рівні 5-6% у 2013-2022 рр., а також зменшити енергоємність виробництв за рахунок комплексного впровадження енергозберігаючих технологій (на 22-25% у період до 2022 р.), скорочення обсягу шкідливих викидів підприємств у навколишнє середовище на 15-20% до 2022 р. та підвищення продуктивності праці (виробництво продукції у вартісних показниках на одного працюючого) в період до 2022 р. на 20-25% порівняно з 2009 р. тощо.

Міністр доручив створити робочі групи, фахівці яких працюватимуть над пропозиціями до програми, і вже до 21 липня проведуть свої перші засідання.