ua en ru

Мінпромполітики пропонує звільнити від імпортного мита обладнання для модернізації машинобудування

Міністерство промислової політики (Мінпромполітики) України планує вжити низку заходів щодо нарощування виробництва в машинобудівному секторі економіки України. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив міністр промислової політики України Михайло Короленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"До проекту державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. увійшли заходи з розробки та впровадження механізму виведення з експлуатації застарілої автомобільної техніки, введення екологічних норм стандарту Євро-4, створення вітчизняного комплексу по виготовленню новітніх індустріальних акумуляторів, системи здешевлення кредитів на придбання автомобілів, виготовлених в Україні", - сказав Короленко.

Також, за його словами, "у програму увійшли законодавчі ініціативи уряду щодо звільнення вітчизняних підприємств від сплати ввізного мита у разі імпорту обладнання та комплектуючих, що не виробляються в Україні та ввозяться з метою переоснащення виробництв для підприємств автомобілебудування та цілий ряд інших ініціатив на підтримку галузі".