ua en ru

Мінприроди України планує залучати інвесторів до проектів по утилізації пестицидів.

Мінприроди України планує залучати інвесторів до проектів по утилізації пестицидів, повідомляє прес-служба відомства.

Протягом минулого року у Львівській обл. було утилізовано 179,5 т непридатних пестицидів, які зберігаються у області. Про це доповів начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській обл. Богдан Матолич, представляючи «Екологічний паспорт Львівщини-2009». У цьому документі зібрані статистичні данні та моніторингові дослідження про стан довкілля регіону.

«Знешкодження непридатних та заборонених до використання пестицидів є одним з пріоритетів Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2010 р. Ми сподіваємося, що до розв'язання цієї проблеми, нам вдасться залучити екологічні інвестиції», - зазначив міністр охорони навколишнього природного середовища України Віктор Бойко.

За словами В.Бойка, у Львівській обл. утилізацію пестицидів зараз фінансують державний та обласний фонди охорони навколишнього природного середовища та Євросоюз.

«Наша задача - залучити в цю сферу екологічні проекти українських та іноземних інвесторів для того, щоб 470 т непридатних пестицидів, які ще залишилися у області, були утилізовані не лише за бюджетні кошти. Такою є схема екологічних інвестицій та екологічної відповідальності бізнесу, яку ми збираємося впроваджувати у життя по всій Україні», - підкреслив міністр.