ua en ru

Мінприроди: З виробників і імпортерів шин в Україні стягатиметься плата для здійснення утилізації

Згідно постанові Кабміну "Деякі питання збірки, заготівки і утилізації зношених шин", ініційованого Мінприроди, з виробників і імпортерів шин в Україні стягатиметься плата для здійснення утилізації. Про це повідомила прес-служба Мінприроди.
Постанова була опублікована і набрало чинності сьогодні. Згідно постанові, підприємства і організації, які виробляють і імпортують шини для транспортних засобів, зобов'язані самостійно забезпечити подальшу збірку, заготівку і утилізацію шин, що зносяться, або укласти договори про виконання цих робіт з відповідними організаціями.
"Зі всіх імпортерів або виробників шин стягатиметься необхідна плата для забезпечення утилізації шин, що зносяться. Це дозволить очистити величезні території нашої держави від старих шин і припинити їх накопичення", - відзначив міністр екології і природних ресурсів Микола Злочевський.
Державна митна служба України щомісячно подаватиме Державній екологічній інспекції (ДЕІ) інформацію про митне оформлення шин з метою здійснення контролю над підприємствами і організаціями, які виробляють в Україні шини або їх імпортують.