ua en ru

Мінприроди призупиняє надання погоджень на видобуток бурштину

Мінприроди призупиняє надання погоджень на видобуток бурштину Фото: Видобуток бурштину

Україні потрібний закон, який встановить правила на ринку видобутку та реалізації бурштину

Міністерство екології та природних ресурсів України розглядатиме заяви на погодження від суб'єктів господарювання на розвідку та видобуток бурштину після ухвалення відповідного закону та належного нормативного врегулювання питання видобутку бурштину в Україні, всі погодження, видані у 2015 році, будуть відкликані. Про це на прес-конференції повідомила заступник Міністра екології та природних ресурсів, керівник апарату Світлана Коломієць, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

Так, за словами Коломієць, відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні комісії з погодження надання надр в користування Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Враховуючи нещодавнє доручення Президента України Петра Порошенка щодо підвищення ефективності протидії незаконному видобутку та реалізації бурштину, а також беручи до уваги рекомендації Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики й природокористування,бачу правильним утриматися від надання нових погоджень на час розробки прозорого механізму регулювання діяльності з видобутку та реалізації бурштину", - зазначила Коломієць.

За її словами, Україні потрібний закон, який встановить правила на ринку видобутку та реалізації бурштину.

Нагадаємо, у Закарпатській області податковою міліцією упереджено незаконне перевезення 80 кг бурштину, вартість якого понад 4 млн грн.

Раніше, 11 липня ГПУ затвердила план боротьби з незаконним видобутком бурштину.