ua en ru

Мінприроди ініціювало початок процедури повернення "Межигір'я" у держвласність

Мінприроди ініціювало початок процедури повернення "Межигір'я" у держвласність Фото: Остап Семерак

Семерак дав доручення НАК "Надра України" оскаржити в суді договір обміну "Межигір'я"

Міністерстві екології та природних ресурсів України ініціювало початок процедури повернення "Межигір'я" в державну власність. Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава Мінприроди Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Міністерство природи і я як глава Мінприроди звертаємося до суду, щоб "відмотати плівку назад" і розпочати процедуру повернення в державну власність об'єктів, які належали Мінприроди, у сфері управління якого знаходилася і знаходиться НАК "Надра України". Як міністр, я дав доручення НАК "Надра України" звернутися з касаційною скаргою для визнання недійсним договору обміну", - сказав він.

Таким чином, в суді буде оскаржено постанову Київського апеляційного суду про визнання недійсним договору обміну між НАК "Надра України" і компанією "Медінвесттрейд".

"За нашими розрахунками, суд приступить до розгляду скарги до кінця цього тижня", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали в районі міста Курахове Донецької області Геннадія Герасименка, який допоміг колишньому президенту України присвоїти комплекс "Межигір'я".