ua en ru

Міносвіти затвердило умови прийому до вищих навчальних закладів України у 2011 році

Міністерство освіти та науки України затвердило умови прийому до вищих навчальних закладів (ВНЗ) України у 2011 р. Про відповідні положення умов вступу до ВНЗ поінформував міністр освіти і науки Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Д.Табачника, умовами встановлено фіксований перелік конкурсних предметів за всіма рівнями підготовки. Зокрема, при вступі на навчання за рівнем молодшого спеціаліста на основі базової загальної середньої освіти встановлено два конкурсні предмети, з яких вступники складатимуть вступні екзамени.
Крім того, вступникам надається право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти (або його дублікат), виданий у 2008-2011 рр. При цьому перший предмет є обов'язковим, а другий обирається абітурієнтом.
"Також установлено додаткові бали для вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти, які є призерами (нагороджені дипломами І та ІІІ ступенів) 4-го етапу Всеукраїнських олімпіад або призерами (нагороджені дипломами І та ІІІ ступенів) 3-го етапу Всеукраїнських конкурсів - захистів науково-дослідницьких робіт учнів членів МАН при вступі", - наголосив Д.Табачник.
Згідно з правилами надано право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних випробувань з конкурсних предметів у внз за вибором громадян України, які у рік вступу здобули повну загальну середню освіту за кордоном.
Також надано право вступати до українських внз іноземцям, які здобули повну загальну середню освіту у закордонних школах з українською мовою навчання.
Крім того, встановлено, що при вступі до внз на основі повної загальної середньої освіти враховується середній бал атестату за двохсотбальною шкалою як це було й у 2010 р.
Крім того, надано право особам брати участь у конкурсі і на денну форму навчання за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних екзаменів у виші за їх вибором, які здобули повну середню освіту у 2007 р. і раніше. Д.Табачник заявив, що відтепер прийом заяв та документів на основі базової або повної загальної середньої освіти на денну форму навчання розпочинається 1 липня, а закінчується не пізніше 31 липня.
Зарахування вступників здійснюється за державним замовленням не пізніше 10 серпня, а за кошти фізичних чи юридичних осіб - не пізніше 25 серпня.