ua en ru

Міносвіти розробляє законопроект про середню освіту

Міністерство освіти і науки України спільно з комітетом з питань науки і освіти Верховної Ради України розробляє законопроект про середню освіту. 

Міністерство освіти і науки України спільно з комітетом з питань науки і освіти Верховної Ради України розробляє законопроект про середню освіту. Про це на прес-конференції заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми працюємо над законом про освіту. Це буде рамковий закон для сфери середньої освіти, це буде базовий закон для цього рівня освіти. Ми працюємо над проектом закону про професійну освіту та законом про науку і наукову діяльність", - заявив Квіт.

За його словами, проект закону про середню освіти стосується "не просто збільшення зарплат вчителям, але в цілому проведення структурних реформ у наших школах".

"Ми повинні забезпечити певну автономію наших шкіл, нові європейські стандарти освіти в наших школах", - заявив Квіт.
У свою чергу заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський заявив, що середні школи, дитячі садки, професійно-технічні навчальні заклади - це основний сегмент сфери освіти, тому саме він потребує проведення структурних реформ".

У той же час народний депутат, голова комітету ВР з питань освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що в проекті Концепції розвитку освіти в Україні "необхідно передбачити такі зміни, які б забезпечили можливість реальних соціальних ліфтів для наших дітей. Щоб освіта дало можливість подолати соціальну бідність".

Нагадаємо, 6 вересня 2014 р. в Україні набув чинності закон № 1556-VII "Про вищу освіту" (нова редакція)".