ua en ru

Міносвіти розробляє формат подальшого функціонування захопленого бойовиками ДонНУ

Міністерство освіти і науки України спільно з Донецьким національним університетом обробляє формат подальшого функціонування вищого навчального закладу.

Міністерство освіти і науки України спільно з Донецьким національним університетом обробляє формат подальшого функціонування вищого навчального закладу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОН.

"Щодо поширеної інформації про чергове захоплення Донецького національного університету та призначення нового ректора Міністерство освіти і науки України зазначає, що єдиним легітимним ректором Донецького національного університету є Гринюк Роман Федорович, обраний на цю посаду в листопаді 2012 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, нещодавно Міносвіти підтвердило платіжні доручення ДонНУ для Державної казначейської служби щодо виплати стипендій студентам, заробітної плати викладачам та комунальних послуг університету.

"Викладачі Донецького національного університету, як і інші викладачі українських ВНЗ, повинні отримувати заробітну плату за проведення навчального процесу дистанційно або в іншому форматі, узгодженому з Міністерством освіти і науки України", - підкреслили в МОН.

Нагадаємо, 10 вересня озброєні люди захопили головний корпус університету, опечатавши кабінети і проголосивши новим ректором Юрія Лисенка. На наступний день той відмовився від посади, і законний ректор Роман Гринюк повернув національний вуз в попередній режим роботи. Пізніше ЗМІ повідомили, що новим ректором ДонНУ став один з ідеологів "Російської весни", член "Верховної ради ДНР" Сергій Баришніков.