ua en ru

МОН перевіряє дані про практику студентів сумського університету в окупованому Криму

МОН перевіряє дані про практику студентів сумського університету в окупованому Криму Фото: Сумський педуніверситет (facebook_com_Сумський_державний)

В Україні не визнають жодних освітніх документів, виданих на окупованих територіях

Міністерство освіти і науки (МОН) України з'ясовує ситуацію щодо практики студентів Сумського педуніверситету в анексованому Криму. Про це йдеться у повідомленні МОН.

Зазначається, що Міносвіти не підтримує проведення будь-якої навчальної діяльності українських студентів на тимчасово окупованих територіях України.

"Наразі МОН вивчає обставини та підстави, за яких студенти Сумського державного педагогічного університету ім. А. Макаренка були відправлені на практику на територію тимчасово окупованого Криму", - йдеться у повідомленні.

Також Міносвіти вже направило до ректора вишу лист з проханням надати роз'яснення з цього приводу. Крім того, відомство отримало низку листів та звернень від представників ЗМІ з проханням розібратись у цій ситуації.

Зокрема, у зверненні до Юрія Лляного міністерство просить пояснити дану ситуацію із практикою студентів 1-3 курсів та терміново надати пояснення і вичерпну інформацію щодо планування та організації практики .

У міністерстві також нагадали, що в Україні не визнають жодних освітніх документів, виданих на окупованих територіях.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що прізвища абітурієнтів із окупованих Криму та Донбасу, котрі подаватимуть документи на вступ до державних закладів вищої освіти України, будуть зашифровані у наказах щодо зарахування вступників.