ua en ru

У Міносвіти не обіцяють підвищення зарплат для педагогів в наступному році

У Міносвіти не обіцяють підвищення зарплат для педагогів в наступному році Фото: Лілія Гриневич (Віталій Носач, РБК-Україна)

Підвищення окладів може відбутися в рамках зростання мінімальної зарплати

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що не може зараз обіцяти підвищення зарплати для освітян в 2019 році, оскільки Україні доведеться виплачувати борги за запозиченнями. Про це вона сказала в ефірі "Радіо Свобода".

При цьому підвищення окладів може відбутися в рамках зростання мінімальної зарплати.

"Я навіть не обіцяю і не анонсую підвищення зарплати наступного року для окремих категорій педагогічних чи науково-педагогічних працівників. Бо наступний бюджетний рік буде дуже складним, це пікова виплата в рамках міжнародних зобов’язань України. Натомість буде те, що завжди є – підвищення для бюджетників, відповідно до зростання мінімальної зарплати", - сказала Гриневич.

Відповідаючи на питання про зарплату і навантаження для вихователів дитячих садків, Гриневич сказала, що у міністерстві знають проблему і збираються полегшити роботу цієї категорії працівників. Глава Міносвіти заявила, що зараз відомство буде готувати зміни до закону про дошкільну освіту. Також вона додала, що мотивувати вихователів планується "через механізми організації праці в дошкільному закладі".

Нагадаємо, що з державного бюджету місцевим у 2018 році було виділено 200 млн гривень на закупівлю шкільних автобусів.