ua en ru

Міноборони запустило мовлення радіо "Армія FM"

Міноборони запустило мовлення радіо "Армія FM" Фото: перша військова радіостанція в Україні (Facebook /armyuaFM)

Наразі перша військова радіостанція вестиме мовлення в тестовому режимі

Міністерство оборони України запустило у вівторок 1 березня радіостанцію "Армія FM". Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявив радник міністра оборони Олексій Макухін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми запустили радіо "Армія FM" в тестовому режимі поки що", - зазначив радник глави Міноборони.

На даному етапі в ефірі військового радіо звучать музика й новини. "Ми почали сьогодні з гімну о 6:00 та о 22:00 теж закінчимо його з гімном. Новини ведуться у прямому мовленні", - уточнив Макухін.

За словами радника глави оборонного відомства, за кілька тижнів у київському Будинку офіцерів буде облаштовано студію радіостанції "Армія FM".

"Сподіваємося, що вже через кілька тижнів ми запросимо вас вже до приміщення радіостанції в Будинку офіцерів, саме тоді там вже буде готова студія, яка дозволить нам виробляти власні програми", - наголосив Макухін, додавши, що вже до кінця тижня відбудеться запуск декількох проектів.

"Вже цього ижня у нас запускається кілька програм: хіт-парад української музики на вихідних, програма Stop fake, ще одна програма про сучасну українську музику та програма "Важка ділянка" про більш жорстку рокову українську музику. І буде програма "Пісня АТО" вже цього тижня", - додав радник глави Міноборони.

В цілому, зараз ефір "Армії FM" можна слухати в мережі Інтернет через додаток "Своє радіо".

Зі слів Макухіна, радіостанція також очікує на отримання частот від регулятора для мовлення в зоні АТО, де наразі йдеться про три міста, що перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Сьогодні о 14.00 в Кризовому медіа центрі відбудеться презентація радіо Армія FM! Запрошуємо всіх охочих долучитися і отримати більше інформації!

Опубліковано Міністерство оборони України 1 березень 2016 р.

Як повідомлялося, перше військове радіо "Армія FM" запрацює в Україні з 1 березня.

Раніше Нацтелерадіо звернулося до ДП "Український держцентр радіочастот" щодо розробки висновків про можливість та умови користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення.

Зокрема, прорахунок ФМ-частот для "Армії FM" буде замовлено на звернення Центральної телестудії Міноборони, яка заволіла мовити на трьох частотах у Донецькій області й одній - у Київській.