ua en ru

Міноборони Південної Кореї закликало КНДР не порушувати перемир'я

Міноборони Південної Кореї закликало КНДР не порушувати перемир'я Фото: Кім Чен Ин (kcna.kp)

Південнокорейський міністр озвучив ряд порушень з боку КНДР

У Міністерстві оборони Південної Кореї закликали Північну Корею (КНДР) не порушувати перемир'я. Про це повідомляє Reuters.

"КНДР порушила угоду про перемир'я з Південною Кореєю у цьому місяці, коли солдати Північної Кореї розстріляли і поранили північнокорейського солдата, що перебігав через кордон, і Північна Корея не повинна цього робити знову", - заявив у понеділок міністр оборони Південної Кореї Сонг Юнг-му.

Згідно з інформацією видання, міністр висловив своє попередження КНДР під час відвідування кордону, де він проводив огляд південнокорейських солдатів в Об'єднаній зоні безпеки в так званому "селі перемир'я" Панмунджом в демілітаризованій зоні.

Так, північнокорейський прикордонник ненадовго перетнув кордон з Південною Кореєю у гонитві за перебіжчиком 13 листопада. Відео, показане командуванням ООН в Сеулі, продемонструвало порушення угоди про припинення вогню між КНДР і Південною Кореєю, укладена наприкінці Корейської війни 1950-53 років.

"Стрілянина по перебіжчику була порушенням угоди про перемир'я. Перетин військової демаркаційної лінії - порушення. Використання автоматичних гвинтівок - ще одне порушення", - додав міністр.

Крім того, Сонг Юнг-му підкреслив, що Північна Корея повинна бути проінформована, що "подібні речі ніколи не повинні повторюватися".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що командування Організації об'єднаних націй звинуватив Північну Корею в порушенні угоди про перемир'я