ua en ru

Міноборони України скаржиться на брак транспорту для евакуації поранених

Міністерство оборони України скаржиться на брак транспорту для евакуації поранених. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Віталій Андронатій, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас проблема із санітарним транспортом, його недостатньо. Під час цих бойових дій ми перекинули багато реанімобілів і санітарних автомобілів із заходу України з тих же військових медичних центрів і госпіталів, і вони працюють на східному напрямку. Ми хочемо просити міжнародне співтовариство допомогти нам із санітарними автомобілями, тому що ці бойові дії показали, що ця проблема існує, тому що найголовніше - вивести пораненого з-під обстрілу і максимально швидко доставити до лікувального закладу", - розповів Андронатій.

Він додав, що сьогодні першу медичну допомогу пораненим на сході надають у цивільних лікарнях. "У нас є домовленість з Міністром охорони здоров'я, що ми виносимо пораненого до найближчої цивільної лікарні. Там вони резервують для нас 30% ліжок, для того щоб ми могли госпіталізувати своїх військовослужбовців, і також наші лікарсько-сестринські бригади надають пораненим у цих лікарнях кваліфіковану медичну допомогу, з подальшою евакуацією до наших лікувальних військових закладів", - резюмував полковник медслужби.