ua en ru

Міноборони України передало силам АТО 235,6 тис. американських сухих пайків і 54,2 тис. вітчизняних

Міністерство оборони України передало сил антитерористичної операції (АТО) 235,6 тис. американських сухих пайків і 54,2 тис. вітчизняних.

Міністерство оборони України передало сил антитерористичної операції (АТО) 235,6 тис. американських сухих пайків і 54,2 тис. вітчизняних. Про це повідомив заступник начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Збройних сил України (ЗСУ) тилу ЗСУ полковник Микола Куклюк, йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

"Станом на 3 червня 2014 р. підрозділах військових частин Збройних Сил та інших військових формувань України, задіяним в АТО, передано 235 626 тисяч раціонів... зазначені сухі пайки американського виробництва... З метою своєчасного і безперебійного забезпечення харчуванням особового складу використовуються також виготовлені установами тилу Збройних сил України сухі пайки вітчизняного виробництва нового зразка. Протягом травня поточного року вироблено 54 тисячі 267 пайків, які вже передані до підрозділів, які беруть участь в антитерористичній операції", - йдеться в повідомленні.

За словами Куклюка, набори сухих пайків використовуються в тому випадку, якщо немає можливості забезпечити військовослужбовців гарячою їжею або у разі блокування підвезення продовольства до блокпостів.