ua en ru

Міноборони: більше 1,3 тис. сімей загиблих військових під час АТО отримали виплату

Міноборони: більше 1,3 тис. сімей загиблих військових під час АТО отримали виплату Фото: Вікторія Кушнір

Сьогодні буде прийнято рішення виплатити таку допомогу ще 31 сім'ї

З початку 2015 року 1 тис. 355 сімей загиблих військових під час проведення антитерористичної операції отримали грошову виплату. Про це сьогодні на брифінгу заявила прес-секретар Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"З початку 2015 р. до департаменту фінансів Міністерства оборони України надійшло 767 справ про виплату допомоги членам сімей загиблих героїв. Станом на 18 червня, 1355 сімей загиблих вже отримали грошову допомогу", - повідомила Кушнір.

Водночас, за її словами, сьогодні буде прийнято рішення виплатити таку допомогу ще 31 сім'ї.

"Сьогодні комісією Міністерства оборони України буде прийнято рішення про виплату грошової компенсації ще 31 сім'ї загиблих героїв і рішення про виплату грошової компенсації у зв'язку з пораненням та інвалідністю 168 військовослужбовцям", - зазначила прес-секретар Міноборони.

Також вона уточнила, що кожна сім'я отримує 609 тис. грн такої допомоги. "Кожна сім'я військовослужбовця, який загинув при виконанні службових обов'язків, отримає соціальну виплату в розмірі 500 мінімальних заробітних плат, тобто 609 тис грн", - наголосила Кушнір.

Нагадаємо, Верховна Рада хоче збільшити грошову допомогу сім'ям загиблих військових.