ua en ru

Міноборони повідомило про 50 обстрілів на Донбасі

Міноборони повідомило про 50 обстрілів на Донбасі Ілюстративне фото (mil.gov)

Бойовики вели обстріли позицій українських військових  із заборонених мінськими домовленостями калібрів

Протягом минулої доби, 27 квітня, на Донбасі бойовики провели 53 обстріли. Із низ 50 обстрілів - на Донецькому напрямку, йдеться у повідомленні Міністерства оборони України.

Зокрема, бойовики вели обстріли позицій українських військових із заборонених мінськими домовленостями калібрів.

"На Луганському напрямку зафіксовано 3 прицільні ворожі обстріли. Одразу з опівночі, протягом майже години, окупанти вели обстріл українських військових поблизу Світлодарська з міномету калібру 120 мм та гранатометів різних типів", - повідомили в Міноборони.

Також ввечері окупанти здійснили 2 провокаційні обстріли захисників Кримського. А з 19:00 противник випустив тут декілька мін з мінометів калібру 82 мм, вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

"Після 23.00, до опівночі, противник випустив по оборонцях Кримського ще понад 20 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм. Надалі неспокійно було протягом вчорашньої доби на Донецькому напрямку, де українські захисники 50 разів потрапляли під ворожий вогневий вплив", - зазначено в повідомленні.

Так, з мінометів калібрів 120 та 82 мм окупанти вели обстріли наших позицій зранку в районі Лебединського та вдень поблизу Водяного. Ворожі обстріли з озброєння БМП зафіксовано в районі Талаківки та Пісків.

Крім того, в районі Мар’їнки з 19.00 понад годину вів вогонь ворожий снайпер. Українські військові протягом доби понад 20 разів відкривали вогонь у відповідь.

"Внаслідок ворожих обстрілів троє наших захисників отримали поранення. Їх доставлено до медичних закладів, для надання кваліфікованої медичної допомоги. Стан здоров’я усіх трьох наших захисників - задовільний", - зазначили в Міноборони.

Міноборони повідомило про 50 обстрілів на Донбасі

Фото: карта АТО (mil.gov.ua)

Нагадаємо, минулої доби з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бойовики обстріляли українські позиції біля Водяного та Лебединського.