ua en ru

У Міноборони сьогодні запрацювали електроні системи "Майно" та "Житло"

У Міноборони сьогодні запрацювали електроні системи "Майно" та "Житло" Фото: Міноборони

У системах уже працює 107 представників квартиро-експлуатаційних підрозділів ЗСУ

У Міноборони сьогодні запрацювали електроні системи управління нерухомим військовим майном та забезпечення військовослужбовців житлом. Про це вході брифінгу в четвер, 3 вересня, в Києві повідомив заступник міністра оборони Юрій Гусєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністром оборони Степаном Полтораком вчора підписано наказ про постановку на озброєння. Це означає, що ця система вже сьогодні перший день офіційно працює в Міністерстві оборони",- сказав Гусєв.

У оборонному відомстві повідомили, що у відповідних електронних системах "Майно" та "Житло" уже працює 107 представників квартиро-експлуатаційних підрозділів ЗСУ, а до баз даних внесено близько 80 тис. облікових засобів.

Поки з системи відключені Кримське та Луганське територіальні квартиро-експлуатаційні відділення.

За словами заступника начальника науково-дослідного управління Центру воєнно-стратегічних досліджень Національного університету оборони України ім. Івана Черняхівського Максима Голобородька, експлуатація інформаційної системи дозволить досягнути прозорості діяльності з управління нерухомим військовим майном та забезпечення житлом військовослужбовців, підвищення ефективності управлінської діяльності тощо.

Разом з тим, Голобородько поінформував, що доступ до інформації у системі поки має лише Міноборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони готує до запуску електронні системи з логістики та харчування.