ua en ru

У Міноборони РФ спростували заяву про 100 тис. військових на навчаннях "Захід-2017"

У Міноборони РФ спростували заяву про 100 тис. військових на навчаннях "Захід-2017" Фото: Ігор Конашенков (syria.mil.ru)

Офіційний представник Міноборони Ігор Конашенков спростував заяви глави німецького оборонного відомства

Офіційний представник Міноборони Ігор Конашенков спростував заяви глави німецького оборонного відомства Урсули фон дер Ляйєн, що на російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017" число військових може перевищити 100 тис. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Згідно з інформацією ЗМІ, Росія і Білорусія своєчасно надали Німеччині вичерпну інформацію про задум, оборонний характер і реальної чисельності залучених до навчань військових.

Конашенко зазначив, що начальник Генштабу ЗС Росії Валерій Герасимов на зустрічі з головою військового комітету НАТО в Баку ще раз поінформував генерала Петра Павела про навчання, підкресливши, що вони носять плановий характер і не спрямовані проти третіх країн.

"Важко уявити, що колеги пані Урсули фон дер Ляйєн по НАТО, інших зацікавлених німецьких відомств або власні підлеглі свідомо вводять в оману главу Міноборони ФРН. Набагато легше припустити зворотне", - сказав Конашенков.

Як відомо, стратегічні навчання "Захід-2017" пройдуть 14-20 вересня в Білорусії, а також на трьох російських полігонах. У них візьмуть участь до 12,7 тис. військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн заявила, що на російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017" число військових може перевищити 100 тис.

У НАТО вважають, що однією з причин, чому російські військові занижують кількість військовослужбовців, є прагнення Росії обійти правила прозорості військових навчань.

"Я вважаю, що ми тут маємо справу з демонстрацією можливостей і сили росіян", - резюмувала Урсула фон дер Ляйен.