ua en ru

У Міноборони РФ заявили, що продовжать перекидати "Іскандери" під Калінінград

У Міноборони РФ заявили, що продовжать перекидати "Іскандери" під Калінінград Фото: Ігор Конашенков

У російському відомстві заявили, що перекидання пов'язане з військовими навчаннями

В Міністерстві оборони Російської Федерації підтвердили перекидання ракетного комплексу "Іскандер" в Калінінградську область і заявили, що перекидання триватиме в рамках військових навчань. Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, повідомляє "РИА Новости".

"В рамках плану бойової підготовки підрозділів ракетних військ цілий рік вдосконалюють маршову підготовку, долаючи значні відстані по території Російської Федерації різними способами: повітряним, морським і своїм ходом", - заявив він, зазначивши, що Калінінградська область не є винятком.

За його словами, під Калінінград "Іскандери" неодноразово перекидалися і будуть перекидатися в рамках бойової підготовки Збройних сил".

"До речі, великого секрету з транспортування комплексу на суховантажі "Амбал" ніхто не робив. Скажу більше: один "Іскандер" був спеціально виставлений ще до завантаження в "Амбал" під пролітаючим американським розвідсупутником для уточнення параметра роботи цього космічного апарату", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони Польщі стурбоване розміщенням російського "Іскандера" у Калінінграді.