ua en ru

Міноборони РФ запідозрило Бельгію у бомбардуванні мирних кварталів під Алеппо

Міноборони РФ запідозрило Бельгію у бомбардуванні мирних кварталів під Алеппо Фото: Росія пов’язує ВПС Бельгії у бомбардуванні мирних жителів під Алеппо

Росіяни стверджують, що літаків ВКС Росії або ВПС Сирії в цьому районі не було

Міністерство оборони Росії заявило, що в районі сирійського міста Хассаджек, в результаті бомбардування якого загинули мирні жителі, бачили бельгійські літаки. Про це йдеться на сайті Міноборони РФ.

"У районі села Хассаджек вночі 18 жовтня виконували завдання літаки міжнародної коаліції. Засобами контролю повітряної обстановки у зазначений час у цьому районі були зафіксовані два F-16 ВПС Королівства Бельгії", - йдеться в повідомленні російського Центра примирення ворогуючих сторін.

Також повідомляється, що за інформацією, що надійшла від представників місцевої ради м. Афрін провінції Алеппо, 18 жовтня близько 3 години ночі по селищу Хассаджек було завдано повітряного удару.

"У результаті бомбардування було зруйновано два житлових будинки, загинуло 6 та отримали поранення різного ступеня тяжкості ще 4 людини", - йдеться в повідомленні.

При цьому в Міноборони РФ стверджують, що літаків ВКС Росії або ВПС Сирії вцьому районі не було.

Нагадаємо, раніше в Міноборони РФ заявили, що авіація Російської Федерації і урядових військ Сирії тимчасово призупинила удари по Алеппо у зв’язку з підготовкою до введення так званої "гуманітарної паузи".