ua en ru

Міноборони РФ привело підрозділи ППО Москви у вищу ступінь бойової готовності

Міноборони РФ привело підрозділи ППО Москви у вищу ступінь бойової готовності Фото: у Москві раптово почалися перевірки ППО

По раптовій перевірці було піднято склад дивізіонів "С-300", "С-400" і "Панцир-С"

В рамках раптової перевірки підрозділів протиповітряної оборони (ППО), які охороняють Москву і центральний промисловий район, приведені у вищий ступінь бойової готовності. Про це повідомив департамент інформації та масових комунікацій Міноборони РФ в ніч на середу, 8 лютого, повідомляє "Інтерфакс".

"В рамках раптової перевірки боєготовності Повітряно-космічних сил військові частини і підрозділи сполучень ППО, які несуть бойове чергування з протиповітряної оборони Москви і центрального промислового району, приведені у вищі ступені бойової готовності. Для виконання завдань з протиповітряної оборони до несення бойового чергування приступили повні бойові розрахунки", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, до здійснення маршів на запасні позиції і до місць навантаження техніки на залізничні платформи для вибуття в призначені райони приступив особовий склад дивізіонів "С-300", "С-400" і "Панцир-С", який був піднятий по тривозі.

"У ході здійснення маршів розрахунки відпрацювали нормативи з подолання ділянок зараженій місцевості, відбиття нападу розвідувально-диверсійних груп і подолання важкодоступних районів місцевості", - додали в Міноборони РФ.

Також повідомляється, що "після прибуття в призначені райони розрахунки РЛС і ЗРС приступлять до розгортання техніки, проведення контролю функціонування апаратури і заступлять на бойове чергування".

Нагадаємо, розвідка виявила ознаки підготовки РФ до наступу на Донбасі.