ua en ru

У Міноборони РФ знову звинуватили Ізраїль у катастрофі Іл-20

У Міноборони РФ знову звинуватили Ізраїль у катастрофі Іл-20 Ілюстративне фото (twitter.com/russia_watch)

Катастрофа Іл-20 в Сирії сталася 17 вересня

В Міністерстві оборони Російської Федерації (РФ) знову звинуватили Ізраїль у катастрофі Іл-20 в Сирії. Про це заявив офіційний представник російського Міноборони Ігор Конашенков, повідомляють РосЗМІ.

Як повідомляється, Конашенков заявив, що представлені "об'єктивні дані" свідчать про те, що дії ізраїльських льотчиків-винищувачів говорять або про "непрофесіоналізм", або про "злочинну недбалість".

"Вважаємо, що вина за трагедію з російським літаком Іл-20 цілком лежить саме на Військово-повітряних силах Ізраїлю і тих, хто приймав рішення про такого роду діяльність", - заявив Конашенков.

Він також сказав, що ВПС Ізраїлю "ввели російських військових в оману" про місце ударів своїх винищувачів F-16, через що РФ не змогла вивести Іл-20 в безпечний район.

"Представник штабу ВПС Ізраїлю повідомила, що цілі, по яких планується завдати ударів ізраїльської авіації, знаходяться на півночі Сирії...Удари ізраїльських винищувачів були нанесені не в північній частині Сирії, а в районі Латакії, яка є її західною провінцією, а саме місто Латакія розташоване на західному узбережжі країни", - сказав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомяло, що російський Іл-20 був збитий в Сирії 17 вересня, в результаті аварії загинули 15 російських військових. В Міністерстві оборони РФ звинуватили Ізраїль у катастрофі російського військового літака Іл-20 в Сирії.

Пізніше президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що ізраїльський військовий літак не збивав Іл-20 в Сирії.