ua en ru

У Міноборони РФ назвали мету навчань "Захід-2017"

У Міноборони РФ назвали мету навчань "Захід-2017" Фото: міністр оборони Росії Сергій Шойгу (kremlin.ru)

У Міноборони РФ заявили, що навчання "Захід-2017" носять суто оборонний характер

В Міністерстві оборони Російської Федерації назвали мету російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017". Про це йдеться у повідомленні на сайті оборонного відомства РФ.

Так, навчання "Захід-2017" будуть проходити 14-20 вересня із залученням близько 12,7 тис. військових (близько 7,2 тис. - від Білорусі, а від РФ - 5,5 тис. (з них 3 тис. - в Білорусі). Також у навчаннях планують задіяти 70 літаків і вертольотів, 680 одиниць бойової техніки, у тому числі близько 250 танків, до 200 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також 10 кораблів.

Навчання пройдуть на полігонах, розташованих у Білорусі, а також у Калінінградській, Ленінградській і Псковській областях Російської Федерації.

"Задумом навчання передбачено, що на територію Республіки Білорусь та Калінінградської області Російської Федерації проникли екстремістські групи, що ставлять своєю метою проведення терористичних актів і дестабілізацію обстановки в Союзній державі. Екстремісти мають зовнішню підтримку, отримуючи матеріально-технічну допомогу, озброєння і військову техніку з повітря і моря", - йдеться в повідомленні.

У ході навчань, зокрема, планується відпрацювати перекидання військових частин і підрозділів у райони умовних дій бандформувань, з їх подальшою ізоляцією; дії ВПС і ППО з підтримки сухопутних військ; проведення спецоперації з ліквідації умовних незаконних збройних формувань; забезпечення силами Балтійського флоту морської блокади району проведення спецоперації, недопущення відходу бандформувань по морю.

"Навчання "Захід-2017", крім антитерористичної спрямованості, носять суто оборонний характер. Незважаючи на те, що його основна частина проводиться на території Республіки Білорусь, при розробці задумувався умовний противник, який не має відношення до конкретного регіону", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн заявила, що на російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017" число військових може перевищити 100 тисяч.