ua en ru

У Міноборони розповіли скільки жінок служать на Донбасі

У Міноборони розповіли скільки жінок служать на Донбасі Фото: жінки в армії (mil.gov.ua)

У Збройних силах України (ЗСУ) проходять службу близько 25 тисяч жінок

У зоні бойових дій на Донбасі виконують бойові завдання дві тисячі жінок. Загалом учасниками антитерористичної операції (АТО) є понад шість тисяч жінок, повідомили у прес-центрі Міністерства оборони України.

"На сьогодні у Збройних силах України (ЗСУ) проходять службу близько 25 тисяч жінок, із них понад 3 тисяч - офіцери. 10 тисяч жінок служать на посадах, які визначають боєздатність ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окрім цього, понад 31 тисяча жінок працює у ЗСУ на цивільних посадах.

У Міноборони також повідомили, що у Збройних силах за останні два роки було суттєво розширено перелік військово-облікових спеціальностей, які можуть обіймати військовослужбовці-жінки (а це близько 100 спеціальностей).

"У зв’язку з цим, орієнтовна кількість військових посад, на які дозволяється призначати жінок становить понад 90 тисяч (до 2016 року - лише 38 тисяч посад)", - зазначили в оборонному відомстві.

Також в Міноборони додали, що в 2018 році введено в дію План по реалізації дотримання гендерних питань у військовій сфері, згідно якого передбачено навчання жінок у всіх вищих військових навчальних закладах. До того ж, у міністерстві створений відділ з питань гендерної рівності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Збройних силах України служить понад 20 тисяч жінок, із яких у двох тисяч є офіцерське звання.