ua en ru

В Міноборони розповіли, коли розпочнеться призов офіцерів запасу

В Міноборони розповіли, коли розпочнеться призов офіцерів запасу Фото: Міністерство оборони України

Призов офіцерів запасу розпочнеться за тиждень-два

Призов офіцерів запасу до української армії розпочнеться за тиждень-два. Про це заявив представник управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України Юзеф Венскович, повідомляє ВВС.

Венскович повідомив, що наразі наказ про призов офіцерів запасу перебуває у Міністерстві юстиції на державній реєстрації.

"Орієнтовно до кінця тижня він має бути зареєстрований. Далі буде процедура надання відповідних розпоряджень до військкоматів - це також займе один-два дні. Тобто за тиждень-два розпочнеться призов офіцерів запасу", - повідомив він.

У Міноборони також зазначили, що до лав ЗСУ призиватимуть офіцерів за військовими спеціальностями, щодо яких у армії існує некомплект.

"Не можна говорити про якийсь великий некомплект. Життя не стоїть на місці - у когось закінчується контракт і він звільняється, хтось переходить на вищі посади. Тобто, йде переміщення по кар'єрним щаблям і відповідно звільняються посади первинних офіцерів", - пояснив він, додавши, що кількість майбутніх призовників невелика, "про тисячі мова не йде".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про призов на військову службу офіцерів запасу.