ua en ru

Міноборони закликає Януковича вжити невідкладних заходів для стабілізації ситуації в Україні

Міністерство оборони України закликає Президент Віктора Януковича вжити невідкладних заходів для стабілізації ситуації в Україні.

Міністерство оборони України (Міноборони) закликає Президента Віктора Януковича вжити невідкладних заходів для стабілізації ситуації в Україні. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Висловлюючи свою громадянську позицію, військовослужбовці та працівники ЗС України, які проходять службу та працюють в апараті Міністерства оборони України, закликали Верховного Головнокомандувача в межах чинного законодавства вжити невідкладних заходів щодо стабілізації ситуації в країні та досягнення злагоди в суспільстві", - йдеться у тексті звернення від імені особового складу апарату Міноборони до Президента України - Верховного Головнокомандувача Збройних сил України Віктора Януковича, прийнятому вчора, 30 січня 2014 р., під час загальних зборів апарату Міноборони.

Як зазначають у прес-службі міністерства, під час зборів військовослужбовці та працівники Збройних сил України на чолі з міністром оборони Павлом Лебедєвим обговорили останні події в Україні та висловили занепокоєння ситуацією, що склалася останнім часом в державі.

"Військовослужбовці та працівники ЗС України назвали неприпустимими силове захоплення державних установ, перешкоджання представникам органів державної влади та місцевого самоврядування виконувати свої обов'язки, зауваживши, що подальша ескалація протистояння загрожує територіальній цілісності держави", - йдеться в повідомленні.

Раніше міністр оборони Павло Лебедєв заявив, що армія не буде втручатися в конфліктну ситуацію в країні. Він підкреслив, що армія буде суворо дотримуватися Конституції та законів України, які чітко прописують її роль, функції і завдання, в тому числі і по залученню збройних сил.

Крім того, Міноборони спростувало інформацію про передачу до складу Внутрішніх військ МВС 25-ї окремої гвардійської повітряно-десантної та 79-ї окремої аеромобільної бригади.

Нагадаємо, за словами спікера Верховної Ради Володимира Рибака, питання надзвичайного стану не розглядалося ні на одній нараді. Про це говорила й в.о. міністра юстиції Олена Лукаш.