ua en ru

Міноборони отримає перші броньовані машини швидкої допомоги 1 серпня

Міністерство оборони України отримає перші броньовані машини швидкої допомоги 1 серпня 2014 р.

Міністерство оборони України отримає перші броньовані машини швидкої допомоги 1 серпня 2014 р. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Віталій Адронатий, передає кореспондент РБК-Україна.

Адронатий зазначив, що Міноборони зазнає і поставить на озброєння до кінця серпня броньований автомобіль для евакуації військових.

"З 1 серпня у нас буде випробовуватися БТР-4, броньована техніка для доставки поранених з поля бою в медичні установи. До кінця серпня, я думаю, що ми поставимо його на озброєння. Тоді буде вирішена проблема з доставкою наших поранених до місця надання медичної допомоги", - заявив він.

Також Адронатий повідомив, що з початку антитерористичної операції серед військових налічується 488 поранених.

"Усі вони розподілені у головному клінічному центрі Києва, Одеси, Львова, спочатку бійці доставляються в Дніпропетровський та Харківський госпіталі", - повідомив Адронатий.

У свою чергу, як зазначив заступник міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець, в зоні АТО не вистачає таких броньованих автомобілів для евакуації поранених.

"З 2-7 липня в зоні АТО працювала спеціальна комісія, яка доповість прем'єр-міністру, що найбільша проблема на передовій - ми не маємо захищених санітарних автомобілів для доставки поранених з поля бою до місця надання медичної допомоги. Таких авто немає на балансі Міноборони. Є тільки два бронетранспортери - БТР - 4-С", - повідомив Лазоришинець.

Він також підкреслив, що серед тих, хто надавав медичну допомогу, є втрати: "Це два водія, які доставляли поранених".

Понад 89 пацієнтів на даний момент були госпіталізовані Ізюмську лікарню. Також поранені доставляються до лікарень Харкова та Дніпропетровська.

"30% всіх ліжко-місць зарезервовані для можливої госпіталізації наших військових. Близько 90% поранених діставалися в медичні пункти з подальшою госпіталізацією в лікарні", - зазначив Лазоришинець.