ua en ru

У Міноборони рапортують про домовленість з лісгоспами щодо благодійної поставки 20 тис. кубів дров на зиму

В Міністерстві оборони України постало питання закупівлі дров у рамках підготовки до зими. Про це заявив радник міністра оборони Олександр Данилюк у Facebook.

В Міністерстві оборони України постало питання закупівлі дров у рамках підготовки до зими. Про це заявив радник міністра оборони Олександр Данилюк (на фото) в неділю у Facebook.

"Після переконливого спілкування новопризначеного Юрія Гусєва (імовірно йдеться про директора департаменту національних проектів Держінвестпроекту, - ред.) з лісгоспами міністерства ті виявили бажання безоплатно віддати 20 тис. кубів. Було б більше, але МінАПК за останні півроку забрало більшість військових лісгоспів собі. Треба повертати", - написав Данилюк.

Нагадаємо, за даними Держстату, обсяг виробництва лісгосппродукціі в Україні в І півріччі 2014 р. виріс на 17,7% - до 3,5 млрд грн.

У 2013 р. обсяг виробництва лісгосппродукціі в Україні виріс на 7,6% - до 6,36 млрд грн.

У червні в Кіровоградській області прокуратура відкрила справу за фактом незаконної розтрати лісгоспом 950 тис. грн.

Водночас після революції Єромайдану і подальшої зміни правлячого режиму, правоохоронні органи стали проявляти особливий інтерес до земельних активів вищих посадових осіб.

1 серпня стало відомо, що суд повернув державі 2,6 га лісу в Сухолуччі, що належали екс-Президенту Віктору Януковичу.

На початку липня прокуратура попросила суд повернути державі 15 тис. га мисливських угідь сина екс-генпрокурора Віктора Пшонки.

Раніше, 27 червня суд повернув державі 18 га лісу в Київській обл., шо належали сім'ї екс-глави Нацбанку Сергія Арбузова.