ua en ru

Міноборони Польщі заявляє про щоденні провокації Росії

Міноборони Польщі заявляє про щоденні провокації Росії Фото: міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив про провокації і агресії Росії

Міністр оборони Польщі закликає НАТО посилити свої позиції на східному фронті для запобігання можливої агресії з боку РФ

Щодня Російська Федерація здійснює провокації, серед яких порушення повітряного простору, збільшення своєї військової присутності в Калінінграді і розгортання оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер". Про це заявив міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич в інтерв'ю Corriere della Sera.

За його словами, тільки країни, що межують з Росією, "усвідомлюють реальність". Інший світ не розуміє серйозність загрози РФ. І як приклад російської агресії наводить анексію Криму.


"Зараз, коли РФ анексувала Крим і веде війну в Україні, країни не відчувають себе в повній безпеці, перебуваючи на кордоні з Росією", - повідомив міністр оборони Польщі.

Мацерович вважає, що необхідна постійна присутність військових сил НАТО на східному фронті для припинення будь-яких агресивних проявів з боку Росії.

При цьому він підкреслив, що створених сил швидкого реагування, куди входять 5 тисяч військовослужбовців, недостатньо.

"Тільки на території Польщі повинна бути, принаймні, одна бригада НАТО", - заявив глава Міноборони Польщі.

"Польща і країни Балтії хочуть мати можливість розмістити на своїй суверенній території армії НАТО, коли відчують загрозу з боку РФ. У нас (Польщі - ред.) ніяких агресивних намірів немає", - додав Мацерович.

Також міністр оборони Польщі підняв питання про мігрантів, зазначивши, що Польща готова надати притулок громадянину будь-якої країни, якщо він доведе, що є "справжнім біженцем".

Нагадаємо, раніше Міноборони Польщі звинуватило РФ в підготовці агресії проти НАТО.