ua en ru

Міноборони підтвердило загибель українського військового і поранення трьох при мінометному обстрілі в Слов'янську

Міністерство оборони України підтвердило загибель українського військового і поранення ще трьох в результаті мінометного обстрілу в Слов'янську (Донецька область).

Міністерство оборони України підтвердило загибель українського військового і поранення ще трьох в результаті мінометного обстрілу в Слов'янську (Донецька область). Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства.

"Сьогодні, 19 травня, о 4:30 блокпост українських військовослужбовців, який розташований в районі Слов'янська, був обстріляний з міномета. Терористи діяли традиційно цинічно і підступно, із засідки, розташованої на території дитячого садка в районі залізничного вокзалу. Бойовики провокували військовослужбовців на відповідні дії, щоб змусити українських військових зруйнувати результаті обстрілу дитсадок", - зазначають у Міноборони.

Згідно з повідомленням, внаслідок мінометного обстрілу від отриманих поранень загинув номер розрахунку мінометного підрозділу окремої аеромобільної бригади солдатів Геннадій Біляк. Один військовослужбовець підрозділу отримав поранення, ще двоє контужені. Пораненому надана своєчасна медична допомога, особовий склад знаходиться в безпеці.

Постраждалих серед мирного цивільного населення немає.

Зазначимо, раніше керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук повідомив, що під Слов'янському через обстріл загинув український військовий, троє поранені.