ua en ru

Міноборони вже підготувало майже 15 млн грн для виплат за знищену техніку бойовиків

Міноборони вже підготувало майже 15 млн грн для виплат за знищену техніку бойовиків

Міністерство оборони України вже підготувало кошти на суму майже 15 млн грн для виплат за знищену техніку бойовиків. Про це на брифінгу повідомив офіцер прес-служби Генерального штабу Збройних сил Олексій Мазепа, передає кореспондент РБК-Україна.

"Згідно з документами, які надійшли в штаб АТО, за знищену, захоплену військову техніку ворога та успішне виконання бойових завдань українським військовослужбовцям передбачено виплату нагород на суму майже 15 млн грн. За станом на 31 березня 2015 р. вже виплачено більше 1 млн грн. Видано наказів на виплату грошової винагороди на суму близько 4 млн грн", - розповів Мазепа.

Зокрема, за його словами, нагороду за успішне виконання бойового завдання і безпосередню участь у бойових діях в найближчий час отримають близько 800 військовослужбовців ВСУ.

"Загалом, на розгляд в штаб АТО надійшли документи на виплату грошових винагород за 261 одиницю знищеної ворожої техніки, 78 виконаних бойових завдань і понад 2 тис. підтверджених фактів безпосередньої участі в бойових діях", - зазначив Мазепа.

Нагадаємо, на початку березня Міноборони виплатило перше подібне винагороду.