ua en ru

Міноборони спростовує інформацію про те, що військовослужбовці залишають частини в Криму

Міноборони спростовує інформацію про те, що військовослужбовці залишають частини в Криму

Міністерство оборони України спростовує інформацію про те що військовослужбовці залишають свої військові частини на території Криму. Про це йдеться у заяві, розповсюдженій прес-службою Міноборони.

"Сьогодні, 2 березня, деякі іноземні засоби масової інформації поширили повідомлення про нібито залишення українськими військовослужбовцями своїх військових частин на території Криму. Управління преси та інформації Міністерства оборони України офіційно заявляє, що поширена інформація не відповідає дійсності та є провокацією. Також абсолютно не відповідає дійсності поширена інформація щодо масового звільнення військовослужбовців Збройних сил України з військової служби", - йдеться у заяві.

Крім того, відзначається, що особовий склад дислокованих на території Криму військових частин ЗСУ, заблокованих озброєними особами, зберігає спокій і намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття. Вимоги скласти зброю військовослужбовці ЗСУ виконувати відмовляються.

"Так, військовослужбовці Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна заявили про вірність Військовій присязі та відмовилися здати зброю на вимогу озброєних осіб, які захопили аеродром "Бельбек" під Севастополем. Сьогодні зранку, 2 березня, на території бригади було урочисто піднято Державний прапор України, а військовослужбовці заявили, що залишаються вірними присязі на вірність українському народу", - зазначається у повідомленні.

Незважаючи на спроби озброєних осіб встановити контроль над Академією Військово-морських сил імені П. Нахімова, особовий склад вищого військового навчального закладу заявив, що не здасть зброю і не допустить озброєних осіб на територію академії. Території військових частин Збройних сил України знаходяться під контролем українських військовослужбовців, йдеться у повідомленні.