ua en ru

Міноборони оголосило набір волонтерів на посади в міністерстві

Міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення посилити роботу міністерства за рахунок волонтерів.

Міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення посилити роботу міністерства за рахунок волонтерів. Про це повідомив радник Президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Міністром оборони було прийнято рішення посилити роботу міністерства за рахунок залучення професіоналів ззовні. В першу чергу професіонали будуть розглядатися з числа волонтерів. Необхідні люди в різні департаменти МО. Поки це все, що пов'язано з речовим, продовольчим і медичним забезпеченням", - написав Бірюков.

Бірюков зазначив, що претенденти на вакансії в Міністерстві оборони повинні бути готові до "скромної зарплати фахівця", а також "жертвувати своїм часом на благо Батьківщини".

Всі охочі можуть надсилати своє резюме на електронну адресу rada.volonterov@gmail.com.

"До кінця цього тижня приймаються і розглядаються резюме всіх аплікантів. З них забираються всі ті, хто в явному вигляді не відповідають. Інших запрошують на первинне співбесіду", - зазначив Бірюков.

Він також повідомив, що відібрані кандидати повинні будуть підписати добровільну згоду на проведення перевірки на поліграфі (детекторі брехні).

"В ході цієї перевірки будуть задані три групи питань: 1. На ставлення до корупції і злодійства. 2. На патріотизм до своєї країни. 3. На зв'язку з іноземними громадянами і спецслужбами... Все це потрібно провести і закінчити за один тиждень, так що часу не багато", - зазначив Бірюков.

Нагадаємо, 14 жовтня 2014 р. під час представлення у Верховній Раді України Степана Полторака на посаду Міністра оборони Президент України Петро Порошенко зазначив, що до цих пір не налагоджений механізм взаємодії Міноборони з волонтерами.

"Ми будуємо армію з нуля, і допомога волонтерів сьогодні потрібна ще не день, не місяць і не рік", - заявив Президент.