ua en ru

Міноборони: На переозброєння ЗСУ до 2017 р. планується витратити 28 млрд грн

На переозброєння Збройних Сил України до 2017 р. планується витратити 28 млрд грн. Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив міністр оборони України Павло Лебедєв, коментуючи аспекти державної програми реформування і розвитку Збройних Сил України на 2013-2017 рр., передає прес-служба Міноборони.

"29 травня урядом була затверджена Державна комплексна програма реформування та розвитку ЗС України на період до 2017 р. Зараз вона проходить розгляд у секретаріаті Ради національної безпеки і оборони України. Метою цієї програми є, в першу чергу, реформування ЗС України з метою створення боєздатної, боєготовому армії", - зазначив Лебедєв.

Він зазначив, що згідно з державною програмою, основні ресурси будуть спрямовані на бойову підготовку військовослужбовців. Крім того, протягом п'яти років близько 28 млрд грн буде направлено на переозброєння української армії, модернізацію, ремонт та закупівлю нового озброєння для авіації, флоту та сухопутних військ.

Міністр оборони України зазначив, що найближчим часом Державна комплексна програма реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2017 р. повинна пройти затвердження на засіданні Ради національної безпеки та оборони України.