ua en ru

Міноборони: контрактники ЗСУ будуть отримувати не менше 7 тисяч гривень

Міноборони: контрактники ЗСУ будуть отримувати не менше 7 тисяч гривень Фото: ЗСУ

Ресурс Міноборони порівняно з 2015 роком зросте на 16%

Зарплата рядових військовослужбовців-контрактників в 2016 році складе не менше 7 тисяч гривень. Про це заявив представник Міністерства оборони України Олексій Чорнобай, передає ВВС.

Так, за його словами, держбюджет передбачає, що ресурс Міноборони порівняно з 2015 роком зросте на 16% - до 55,5 млрд гривень.

"Це дозволить істотно збільшити грошове забезпечення військовослужбовців. Рядовий військовослужбовець за першим контрактом буде отримувати не менше 7 тис. грн в місяць, а командир бригади - понад 14,5 тис. грн", - заявив Чорнобай.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко анонсував підвищення зарплат військовослужбовцям у 2,5 рази вже в цьому місяці.

"Вже в цьому місяці плануємо підвищити грошове забезпечення контрактників та офіцерів у 2,5 рази", - повідомив президент.

Крім того, міністр оборони України Степан Полторак також заявляв, що з січня 2016 року буде збільшено зарплату військовим.

"Я переконаний у тому, що військовослужбовець строкової служби, який підписав перший контракт, повинен отримати мінімум в два, два з половиною рази більше, ніж він отримує сьогодні. А сьогодні, військовослужбовець, який підписав контракт, отримує 2 тис. 341 грн", - сказав він.

Відзначимо також, що за словами радника президента України Юрія Бірюкова, ЗСУ протягом двох років повністю перейдуть на сучасну систему забезпечення військовослужбовців.

"Через півтора-два роки ми впритул наблизимося до класичного розуміння сучасної забезпеченості військовослужбовців. У плані логістики - десь теж саме. Весь цей час крім пілотних проектів ми розробляли частина програм з реформування Міністерства оборони та Збройних сил під стандарти НАТО, яке повинно закінчиться до 2020 року", - розповів Бірюков.