ua en ru

У Міноборони констатували загострення ситуації у зоні ООС на Донбасі

У Міноборони констатували загострення ситуації у зоні ООС на Донбасі Фото: ООС на Донбасі (mil.gov.ua)

Сьогодні на Донбасі вже зафіксовано сім обстрілів з боку бойовиків

Обстановка у зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі набула певного загострення. Про це у ході брифінгу заявив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Як зазначається, ситуація у зоні ООС з початку доби, 28 серпня, загострилася, проте залишається контрольованою. Загалом станом на ранок на Донбасі вже зафіксовано сім обстрілів з боку бойовиків, які активно застосовують артилерію та міномети.

Зазначається, що на Луганському напрямку сьогодні вранці бойовики понад годину обстрілювали з артилерії Новолуганське, а також випустили 15 мін. Крім того, з гранатометів і стрілецької зброї бойовики обстрілювали Кримське.

На Донецькому напрямку бойовики з гранатометів вели обстріли в районі Павлополя та Гнутового. Зокрема, протягом майже двох годин бойовики обстрілювали українські позиції в Гнутового з артилерії, мінометів, БМП та стрілецької зброї.

Позиції українських військ в районі Лебединського бойовики обстрілювали з артилерії, гранатометів та стрілецької зброї.

"Загалом, лише протягом цього ранку, російсько-окупаційні війська здійснили близько 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм, та випустили 20 мін калібру 120 мм. Вчергове нагадаємо, що ці калібри заборонені до застосування мінськими угодами. Від початку поточної доби втрат внаслідок бойових дій серед українських військовослужбовців немає", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у зоні ООС на Донбасі за добу, 27 серпня, поранення отримали двоє українських військових.