ua en ru

Міноборони хоче в 2013 р. довести середній наліт авіації до 60-70 годин

Міністерство оборони України ставить на 2013 р. перед собою завдання інтенсифікувати бойову підготовку. Про це заявив міністр оборони України Павло Лебедєв під час робочої поїздки до Севастопольської гарнізон, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

За його словами, в наступному році планується доведення середнього нальоту авіації до 60-70 годин, а вихід кораблів у море до 25 діб. "Відповідні кошти закладені в бюджет оборонного відомства, значить, ці завдання реально здійснимі", - зазначив Лебедєв.

Міністр також акцентував увагу на необхідності підготовки військ. "Адмірал Степан Макаров говорив:" Пам'ятай війну ". Ці слова слід взяти на озброєння всім військовим керівникам. Саме в цьому контексті слід розглядати перехід на дворічний цикл підготовки військ, відпрацювання на практиці сучасних форм і способів військового реагування", - підкреслив міністр.

За словами Лебедєва, 2013 р. повинен стати знаковим етапом в діяльності національних ВМС за рахунок їх участі в операціях по захисту національних інтересів України в Чорному та Середземному морях, а також у миротворчих операціях.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ в 2012-2017 рр.. отримають 86 модернізованих літаків