ua en ru

Міноборони України: "Бук" виробляють тільки в Росії

Міноборони України: "Бук" виробляють тільки в Росії ЗРК "БУК"

У Міністерстві оборони України заявляють, що ЗРК "БУК" виробляють виключно на території Росії. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У відповідь на заяву російських ЗМІ повідомляємо, що підприємствами оборонно-промислового комплексу України виробництво ЗРК "БУК" будь-яких модифікацій ніколи не здійснювалося. Серійне виробництво комплексу засобів, як бойових, так і технічних здійснювалося і продовжує здійснюватися виключно на території Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, розробка зазначеного ракетно-зенітного комплексу було розпочато 13 січня 1972 року. Головним виконавцем був визначений "Науково-дослідний інститут приладобудування ім. Тихомирова", розташований в р. Жуковський Московської області.

"Серійне виробництво всіх бойових і технічних засобів комплексу здійснювалося і продовжує здійснюватися виключно на території Російської Федерації, а саме: серійне виробництво командного пункту ПБО 9С470, станції виявлення й цілевказівки СОЦ 9С18, самохідної вогневої установки СОУ 9А310 та їх подальших модифікацій здійснюється на "ВАТ "Ульяновський механічний завод" р. Ульяновськ, Російська Федерація; серійне виробництво пуско-зарядної установки ПЗУ 9А39 та її подальших модифікацій здійснюється на "ВАТ "Машинобудівний завод ім. М. В. Калініна" в р. Єкатеринбург, Російська Федерація; серійне виробництво зенітної керованої ракети ЗУР 9М38 та її подальших модифікацій здійснюється на "ВАТ "Долгопрудненский машинобудівний завод" р. Долгопрудний, Російська Федерація", - додали в Міноборони.

Нагадаємо, Росія назвала "брехнею" публікації в ЗМІ про те, що Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", який розбився в Донецькій області в липні 2014 р., був збитий з російської зенітно-ракетної системи "Бук".